Välkommen på matlagningskurs baserad på ayurvediska principer
Kost är en av grundpelarna inom ayurveda och påverkar i stor grad vårt mående. Med rätt kost och matvanor kan du skapa balans och god hälsa - HUR och NÄR du äter är lika viktigt som VAD du äter. Hur påverkas dina olika sinnen när du äter - doft, smak, utseende och textur? Hur kan kryddor användas för att mildra vardagsproblem som halsont, förkylning, halsbränna, förstoppning och dålig aptit.
Under den här helgen vill vi inspirera dig till ett hälsosammare liv och dela med oss av vår kunskap kring matlagning baserad på Ayurvediska principer.
Vad innebär en balanserad matsmältning och hur skapar man en sådan?
Hur påverkas vi av olika smaker?
Varför reagerar vi olika på olika sorters mat?
Samband mellan mat och dagliga rutiner?
Varför behöver vi anpassa kosten efter årstid?
Vi går igenom grunderna inom ayurveda och förklarar hur allt hänger samman i relation till doshorna vata, pitta, kapha, lagar mat tillsammans, äter tillsammans och du får med dig härliga recept och material så du kan fortsätta utforska på egen hand efter kursen.
Anmälan: maila info@ayurvedisktcenter.se
Pris: 2200 kr
Max 10 deltagare
Varmt välkommen!
Alice, Anette och Manish
Anette & Alice är både utbildade Ayurvediska Hälsorådgivare.
Anette älskar att utforska kryddor och hur de kan användas för att skapa balans i kropp och sinne. Anette driver Ayurvediskt Center Malmö, och har erfarenhet till att hjälpa människan att finna sin egna läkande väg.
Alice jobbar nu som Ayurvedisk kock på yoga utbildningar och olika retreat i Norge. Hon har tidigare tampats med halsbränna och en krånglig mage, Ayurveda blev hennes väg till en lugn och tacksam mage & stadigare hälsa och nu vill hon dela med sig med sig om hur köket kan bli ett läkande tempel med andra.
Manish har vuxit upp med ayurveda och matlagning i Indien och använder det mest för privat bruk men den här helgen kommer han dela med sig av sina härliga recept med oss!